NB24

NB24

zondag 23 juli 2017

Vakantie 2017

De laatste werkweek is hectisch. Het eist alle aandacht op. Zo storm je dan je vakantie binnen.
Vorig jaar gekampeerd, dit jaar gaan we zeilen. Mits het niet te hard waait. Zo is de afspraak. Veel verder gaan de plannen niet.
Op vrijdag, onze eerste gezamenlijke vrije dag, ronden we de zaken thuis af en gaan we naar Urk. We installeren ons, proberen alle bagage een plek te geven. Mariken schiet in de lach als ze het schakelpaneel in de gaten krijgt met de spagetthi aan snoeren die ervoor ligt.
Ik probeer het te relativeren, maar het is inderdaad een chaos.


Waar laat je de spullen. Hoe doen anderen dat?
Voor het eerst slapen we in de boot op Urk.
Zaterdag vertrekken we.

Zaterdag 15 juli
Het vertrek is veelbelovend. Alles werkt! Alle verlichting, de AIS, de laadregelaar van het zonnepaneel.
Ik geniet ervan dat we stroom verbruiken, het koelkastje en de elektrische stuurautomaat, terwijl de accu opgeladen blijft.
Het doel is Staveren, maar onderweg veranderen we de bestemming. Het wordt Enkhuizen. A gentleman never sails upwind.
Altijd gezellig om Enkhuizen aan te doen. We pakken een openluchtconcert mee van het Britten Jeugd Strijkorkest. Goede sfeer en ik vind het een ontdekking om het concert voor 2 violen en strijkorkest van Malcolm Arnold te horen.


Zondag 16 juli
We gaan naar Staveren. Halve wind. Maar als we halverwege zijn komt er toch een bui. Hoe meer we de lage wal naderen, hoe hoger de golven worden. Voor Mariken echt teveel van het goede. Maar eenmaal in de gemeentehaven is het leed snel vergeten.

Maandag 17 juli
Van Staveren naar Den Oever. Zonnetje, licht windje.

Dinsdag 18 juli
Den Oever - Oudeschild.
Als we door de sluis zijn en daarna door de brug varen moeten we inhouden om geen aanvaring te hebben met een andere zeilboot, die, alsof hij door de duivel achterna wordt gezeten, als een bezetene iedereen inhaalt. Het is als voordringen bij de bakker.
We zijn op het wad. We genieten ervan. De snelheid, als je stroom mee hebt, de platen, die droogliggen omdat het even voor LW is. We zien zelfs al zeehonden.
Bij het Gat van de Stier steken we een flink stuk af. We komen ruim voor de snelheidsmaniak bij Oudeschild en genieten ook daarvan.

Woensdag 19 juli t/m zondag 23 juli
Verblijf op Texel. Fietsen, wandelen, vis eten in het Pakhuus.
En plannen maken voor de volgende etappe. Dat wordt beheerst door weerapps. Recht tegenover onze box is een bord waarop de aktuele windsnelheid af te lezen is. Dat maakt het plannen niet gemakkelijk. Maar, als we alle kleuren van de stickers op de boot verzameld hebben, gaat het dan toch gebeuren. Morgen naar Kornwerderzand en vandaaruit zien we weer verder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten