NB24

NB24

zondag 15 januari 2017

Keerfok 4

Alle panelen zijn nu aan elkaar genaaid, ook de patches. Nu moeten de lijken nog versterkt en afgewerkt worden.
Bij de horizontale naden tussen  de onderste 3 secties was de "broad seaming" duidelijk aanwezig, waardoor er dus een bolling in het zeil gekomen is.

Het viel eigenlijk niet tegen. Wel moest ik de kamer aardig verbouwen  om uit de voeten te kunnen met de lange stukken opgerold zeil. Bij het aan elkaar naaien van de onderste sectie aan de bovenste drie moest het raam open om voor en achter de naaimachine voldoende ruimte te hebben. Gelukkig was het droog weer vandaag.
De stiksels zien er niet allemaal even perfekt uit; tijdens het naaien botst de rol doek bijvoorbeeld ineens tegen het bed aan en verandert daardoor van koers. En om de haverklap is het spoeltje van de onderdraad leeg. Maar een kniesoor die daar op let.
Veel belangrijker is natuurlijk of het gelukt is om de bolling op de juiste plaats te krijgen. In elk geval is er een bolling...

Ik loop nu tegen het probleem aan dat op de hoeken, door de patches, de naald door zoveel lagen heen moet, soms wel 8, dat de draad daar steeds breekt, of beter gezegd, verbrandt. Ik gebruik V69 polyester garen. Ga nu V92 bestellen. Het tape waarmee de lijken afgewerkt worden, wordt om de rand heengevouwen, nog 2 lagen extra. En tot slot komt de webbing nog.
De naaimachine en de naald kunnen het nog steeds goed aan.

de onderste sectie op de kamervloer

de patch van de schoothoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten