NB24

NB24

maandag 7 juni 2021

Wad een week

Vrijdag 04 juni 2021

Om 20.30 uur zijn we op de Titaantje, Jikke en ik. Het is licht en warm. De hele week is het al snikheet. Alle spullen aan boord voor een weekje zeilen op het wad.

Watertank leeggepompt en weer gevuld met vers water . Je moet wat over hebben voor je dochter.


Impulsief besluiten we om niet morgen maar nu te vertrekken. Morgen is de wind Noordwest, als we nu naar Enkhuizen gaan hebben dat traject al achter de rug. Veel wind staat er niet, dus motor bij. We arriveren om 12 uur middernacht. 

De meldsteiger ligt vol, maar we vinden elders een plekje. 's Nachts word ik wakker van het onweer. 


Zaterdag 05 juni

Het weer is omgeslagen. Het is grijs en somber en druilerig weer. Het lijkt niet veel zin te hebben om te wachten op een zonnetje. Dan maar gaan. Om 09.00 uur voegen we in bij de armada naar Staveren, alleen wij gaan kruisend op weg naar Den Oever. Het is droog, de wind Noordwest. Ik kan mijn kunsten met aan de wind varen oefenen. Varen we over stuurboord, dan worden we erg geremd door de golven. Over bakboord hebben we de golven meer dwars en gaat het veel sneller.  Ik zorg dat we het laatste rak over stuurboord vlak langs Noord-Holland varen en dat helpt: geen golven. 

koekhappen

Het is een lang eind. Maar niet spectaculair. We bedenken een nieuw spelletje om de tijd te doden:













Om 16.00 uur door de Stevinsluis. Het dan ook hoogwater. Het eerste stuk doen we op de brommerd. Bij de afslag naar het Vaarwater over de Bollen besluiten we die te nemen. We kunnen dan nog even zeilen.  Bij de hoogste drempel staat nog 1,5 meter water. Quicktide had ook beloofd dat we er gemakkelijk overheen konden. Oudeschild voelt als thuiskomen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten