NB24

NB24

zondag 17 juli 2022

Het zit er weer op

Over de laatste dagen kan ik kort zijn.

Woensdag 13 juli: rustig dagje, mooi weer, we huren fietsen en gaan naar de Cocksdorp. Het blijft op mijn verlanglijstje staan om het haventje met de Titaantje te bezoeken.

Donderdag naar Den Helder. Het wordt de KMJC. Jachthaven Willemsoord is alleen bereikbaar via de Zeedoksluis en die wordt niet bediend tussen 11.00 en 13.00 uur. Die viel dus af. Maar geen spijt van de KMJC. Voortreffelijke voorzieningen en erg makkelijk te bereiken.

Dondermiddag met de trein naar de Reinwardt Academie te Amsterdam, waar Jikke haar diploma in ontvangst mag nemen. Nu hebben we een erfgoed-professional in de familie. 's Avonds eten bij de Wilde Zwijnen met de hele familie. Daarna terug naar Den Helder.

Vrijdag met een noordwestenwind via Den Oever naar Enkhuizen. We stellen de terugkeer naar Urk nog even uit. In Enkhuizen ontdekken we een Libanees afhaalrestaurant tegenover de Vomar. Een absolute aanrader!

Het is veel te kort. We fantaseren dat we de telefoons uit zetten en rechtsomkeerd maken en nog een keer op pad gaan. Naar Engeland, of de oostelijke Waddeneilanden. Maar daar zijn we toch te fatsoenlijk voor.

Zaterdag naar Urk, met weemoed. Het was weer een fantastische week. Supergezellig, het hoogtepunt was het droogvallen onder de Richel en de wandeling op de plaat. En nu maar weer plannen maken voor volgend jaar... Hopelijk houden we deze traditie nog lang in ere.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten