NB24

NB24

vrijdag 19 oktober 2018

De toestand "voor"


Rara wat is dit? Sloot met alg?
Het is de huid van mijn boot.




Bijschrift toevoegen


Zo ziet de boeg er uit. Bij het schilderproces op de werf is iets mis gegaan. Meerdere North Beaches hebben er last van. Poetsen helpt niet. Alleen opnieuw schilderen.




Hij is uit het water. Klaar voor een schilderbeurt.
Ook het onderwaterschip is er aan toe.
De stalen kiel vertoont plekken met putroest;
niet diep, maar het is er wel. Na stevig schoonmaken met de hoge drukspuit zijn er plekken waar het staal zichtbaar wordt, blauwachtig en ruw waar de putroest huishoudt, blank bij het normale staal.
Ook het polyester OWS is toe aan een beurt. De antifouling is op sommige plekken heel dik, op andere plekken vliegt het er af en zie je de witte primer.

Watertank geleegd en schoongemaakt. Nog best een klusje, maar wel fijn dat het goed schoon te maken is. Dat was met de kunststof waterzak wel anders. De toevoerslang ziet er nog schoon uit.
Bij het demonteren van de giek alvast een nylon ring aan het lummelbeslag toegevoegd. Gaat ie volgend seizoen niet meer piepen.
Het ophangmechanisme van mr. Vee gedemonteerd.
Dit jaar wil ik alle vallen van boord halen. Alvast begonnen met de spival. Een goedkope 5 mm lijn van de Aldi vastgenaaid aan de spival en door de mast getrokken. Ideetje van het zeilersforum.
Zo ga ik dat ook doen met de andere vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten